Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΔΒΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ

Είναι δυστυχώς ακατανόητη η συμπεριφορά, ευτυχώς μερικών συναδέλφων, που αφού προσπάθησαν όλο το καλοκαίρι, χωρίς επιτυχία να διασπάσουν το ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο, τώρα προσπαθούν να κάνουν το ίδιο και με την ομοσπονδία.
Αν και δεν έχουμε την διάθεση να ''ρίξουμε νερό στο μύλο'' μπαίνοντας σε ατέρμονες συζητήσεις που μόνο κακό μπορούν να κάνουν, οφείλουμε μετά από αυτά τα δημοσιεύματα να ενημερώσουμε ότι:
Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, σύμφωνα με το καταστατικό έχει υποχρέωση να διασφαλίζει τα συμφέροντα των διαιτητών με διαφάνεια, δικαιοσύνη, ισονομία και να υλοποιεί τις προτάσεις των συνδέσμων, όπως αυτές εκφράζονται κατά πλειοψηφία στις γενικές τους συνελεύσεις. Σε αυτό το σημείο αισθανόμαστε την υποχρέωση να υπενθυμίσουμε σε όλους, ότι το 2013, το τότε διοικητικό συμβούλιο, στην γενική συνέλευση του Σεπτεμβρίου, έφερε πρόταση με την οποία ζητούσε να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, αν πρώτα δεν υπήρχε διασφάλιση των παλαιών οφειλών, αφού ήταν πλέον ορατός ο κίνδυνος της παραγραφής επειδή το μνημόνιο είχε υπογραφεί το 2009, πρόταση που καταψηφίστηκε από όλους τους συνδέσμους, εκτός από αυτόν της Μακεδονίας. Οι συμμετέχοντες, αλλά και τα πρακτικά μπορούν να διαβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.
Παρόλα αυτά οι συνεχείς προσπάθειες και παραστάσεις στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του διοικητικού συμβουλίου, οι ενέργειες του κου Πορτοκαλίδη, τότε προέδρου του συνδέσμου Μακεδονίας, αλλά και η απόφαση του δικαστηρίου, για τους "Ειδικούς διαιτητές "σταμάτησαν την διαδικασία της παραγραφής.
Επομένως το χρέος της ΕΟΠΕ προς τους διαιτητές, δεν έχει παραγραφεί όπως με αγωνία προσπαθούν να επικοινωνήσουν, δυστυχώς, συνάδελφοι διαιτητές. Οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, σύμφωνα με γνωμοδότηση του νομικού μας συμβούλου, έχουν διεξοδικά αναλυθεί στην γενική συνέλευση των συνδέσμων, στην Αθήνα τον Σεπτέμβρη του 2016.
Επίσης, δεν υπάρχει μονομερής διαγραφή χρέους.
Οι όποιες ενέργειες έχουν γίνει από το διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, θα αναλυθούν στην γενική συνέλευση της ομοσπονδίας, ως οφείλουμε και πάντως όχι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι προφανές λοιπόν ότι τέτοιου είδους σχόλια, σαν και αυτά που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας, μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην ενότητα της ομοσπονδίας.
Εμείς στο διοικητικό συμβούλιο της ΟΔΒΕ, χωρίς να παραγνωρίζουμε τα τυχόν λάθη και αστοχίες που έχουμε κάνει, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, χωρίς αγκυλώσεις, εμπάθειες και μικροπολιτικές σκοπιμότητες, για την ενότητα της διαιτησίας και θα προσπαθούμε με διαφάνεια, δικαιοσύνη και ισονομία, για το καλό των διαιτητών.
Το διοικητικό συμβούλιο