Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΒΟΛΕΪ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο.Δ.Β.Ε.

ΔΙΕΥΘ. ΓΡΑΦΕΙΩΝ:ΣΕΦ - Λεωφ. Εθνάρχου Μακαρίου – 18547 Ν.Φάληρο
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2109240247 - ΦΑΞ: 2109240247
Web Site: http://www.odbe.gr/
e-mail: odbe@otenet.gr

Αριθ. Πρωτ. 33 Αθήνα 12/2/2014

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Λάβαμε την επιστολή της ΕΣΠΕΜ και προς μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ένας από τους λόγους που επικαλείται η Ένωση για την απόφαση να τελέσει τους αγώνες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων χωρίς επίσημους διαιτητές κατά παράβαση τόσο του αθλητικού νόμου, όσο και του κανονισμού διεξαγωγής πρωταθλημάτων, είναι η έλλειψη διαιτητών.
Θα θέλαμε λοιπόν να σας υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα:
1. Η απόφαση πάρθηκε παρουσία σας στην Γεν. Συνέλευση των σωματείων της ΕΣΠΕΜ στη Βέροια στις 17/11/2013.
2. Τις προσπάθειες που έκαναν ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Κ. Ψαρουδάκης με το μέλος της ΚΕΔ κ. Στ. Μιχελινάκη, οι οποίοι έφθασαν μέχρι τα Γιαννιτσά και έκαναν αυτοπρόσωπες συναντήσεις με τα Δ.Σ. ΕΣΠΕΜ και ΣΥΔΠΕΜ.
3. Την ανάρτηση στο διαδίκτυο του ταμία της ΕΣΠΕΜ κ. Β. Ακριτίδη με περιεχόμενο: "αν δεν δεχθούν τα κοράκια να παίξουν με 3 ευρώ", η οποία ευτυχώς την επόμενη μέρα αποσύρθηκε.
4. Την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ για τη μη συμμετοχή των πρωταθλητών των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων της ΕΣΠΕΜ στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τον ΣΥΔΠΕΜ έχουν υποβληθεί 49 δηλώσεις ενέργειας. Από τους διαιτητές που δηλώνουν κώλυμα είναι κάθε εβδομάδα περίπου 7-10. Το πρόβλημα κάλυψης των αγώνων οφείλεται στον κακό προγραμματισμό των αγώνων της Ένωσης.
Η ΕΣΠΕΜ διατηρεί το μοναδικό για την Ελληνική Επικράτεια φαινόμενο, να γίνονται όλοι οι αγώνες Σάββατο και με δεδομένο το γεγονός των μεγάλων αποστάσεων, δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα.
Επίσης υπάρχει απροθυμία μετακίνησης των υπαρχόντων διαιτητών, επειδή τους οφείλονται οδοιπορικά, να σας θυμίσω ότι σύμφωνα με δικά σας στοιχεία ο ΣΥΔΠΕΜ έλαβε 35 ευρώ μόνο και αυτά για μετακινήσεις. Τέλος, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι ο ΣΥΔΠΕΜ τα δύο τελευταία χρόνια λειτούργησε τρεις σχολές νέων διαιτητών σε Έδεσσα, Κοζάνη και Κατερίνη, όπου δεν υπήρξε καμία βοήθεια από κανένα σωματείο και κατ' επέκταση από την ΕΣΠΕΜ.

Εμείς από την πλευρά μας, θα προτείναμε, στο Δ.Σ της Ένωσης, αλλά και σε αυτό του συνδέσμου διαιτητών, να συνεννοηθούν για το καλό του αθλήματος στην περιοχή, αφού οι συνεχείς διαφωνίες μόνο κακό κάνουν στο άθλημα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : 1. ΕΣΠΕΜ
2. ΣΥΔΠΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ