Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΑΡΘΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ BLOG

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΚΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ...

 
ΓΙΩΡΓΟ ,ξέρεις μέσα στα τόσα θέματα που έχεις να αποκαταστήσεις στην ΕΟΠΕ έχεις και το θέμα της διαιτησίας.
Τους ξέρεις όλους πάρα πολύ καλά και επίσης ξέρεις πως λειτουργούσε μέχρι τώρα το σύστημα.
Οπότε ερχόταν σε αντιπαράθεση η ΟΔΒΕ  με την ΕΟΠΕ  για θέματα κυρίως οικονομικά ,οι εκλεγμένοι παράγοντες άρχιζαν τις απειλές που είχαν μάθει από τον Μπελιγράτη.
"Δεν θα ξαναπαίξεις"-"Δεν θα γίνεις ποτέ διεθνής"-"Δεν θα σε προτείνουμε στην ετήσια λίστα της FIVB" (αν ήσουν διεθνής)
Γράφει ο Πάτερ Ευσέβιος
Όλο το παιγνίδι για σαράντα και πλέον χρόνια παίζεται με αυτούς τους κανόνες (τα λέω για τους απλούς αναγνώστες που δεν ξέρουν)
Στην προηγούμενη διοίκηση έγιναν πράματα και θάματα με τους διαιτητές  που είχαν σαν στόχο την μείωση του κύρους και της προσωπικότητας με στόχο να τους καταστήσουν υποχείριους των διαθέσεων τους.
Ποιος ήταν ο "εισηγητής" δεν χρειάζεται να το πούμε τον γνωρίζουν όλοι και ενώ γινόταν ....διαβούλευση μεταξύ ΟΔΒΕ και ΕΟΠΕ για τον καθορισμό της αποζημίωσης των διαιτητών στα αναπτυξιακά ,εμφανίστηκε αυτόβουλα ο "εφιάλτης" που άνοιξε την κερκόπορτα και ανακοίνωσε οτι ο σύνδεσμος του τα βρήκε με την Ένωσή του και τινάχτηκε ολόκληρη η ΟΔΒΕ στον αέρα ,αφού αποδυναμώθηκε και μετατράπηκε σε γλάστρα ....
Ο  Μαυρικίδης μπήκε στο περιθώριο που προέτρεψε και τους υπόλοιπους συνδέσμους να τα βρούνε με τις τοπικές ενώσεις με αποτέλεσμα να επικρατήσει μπάχαλο .
Οι διαιτητές έφθασαν να διαπραγματεύονται για σεντς (απ ευθείας με τον κάθε βλαχο-πρόεδρο) και το κύρος της διαιτησίας .
Ακολούθησαν και άλλες ενέργειες με την ΕΟΠΕ να θέλει να δημιουργήσει "δόκιμους" διαιτητές που να παίζουν χωρίς αμοιβή και στο φινάλε για μετακίνηση έως 100 χιλιόμετρα από την έδρα του ο διαιτητής δεν δικαιούται εκτός έδρας.
Χάθηκε το κύρος και η προσωπικότητα των διαιτητών όπου κανείς μα κανείς δεν είχε το ανάστημα να αντισταθεί πλην ενός μικρού συνδέσμου με υψηλό αίσθημα ευθύνης που έκανε ακόμη και επερωτήσεις στην Βουλή για να σώσει το χαμένο κύρος και όλα αυτά κάτω από τις παραπάνω απειλές.
Αυτά γιατί όλοι θέλουν να είναι αρεστοί στους εκάστοτε διοικούντες και έχουν εύκολο το "άδειασμα" για να αισθάνονται ισχυροί έστω και με την μέθοδο της κερκόπορτας.
Επιβάλλεται να παρθούν αποφάσεις ωστε όλα να επανέλθουν σύμφωνα με τους κανονισμούς και επιτέλους να σταματήσει αυτή η αθλιότητα που βλέπουμαι να παίζουν ακόμη και σε παιγνίδια ΒΈθνικής στην επαρχία με εναν διαιτητή και γραμματεία.
Τέρμα ο λαϊκισμός αν δεν μπορούν  να ανταποκριθούν στα έξοδα διαιτησίας ορισμένες ομάδες της τάξης των 200 το πολύ ευρώ ...ε ... τότε τι να κάνουμε μάλλον δεν έχουν λόγο ύπαρξης και οι ....ακαδημίες που διατηρούν και τους αποδίδουν τα πολλαπλάσια ....
Εδώ τα λέμε όλα τα γράφουμε όλα,δεν έχουμε ακόμη αλτσχάϊμερ ,ούτε ασθενή μνήμη οπότε όταν γράφεις .....ιστορία πρέπει να αναφέρεις όλα τα γεγονότα ,
Ευλογία τέκνα μου