Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΥΠΟ

Με την παρούσα θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φιλάθλους του βόλλεϊ , που αγαπούν το άθλημα στην Περιφέρεια της Κεντρικής ( εκτός Θεσ/νίκης ) και Δυτικής Μακεδονίας , περιοχές ευθύνης της Ενωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας και του Συνδέσμου Διαιτητών Πετοσφαίρισης Μακεδονίας , για τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν σ’ αυτές τις περιοχές.

Είναι γνωστό , ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης Ελλάδος , οφείλει αποζημιώσεις διαιτησίας και μετακινήσεις στους διαιτητές , μεταξύ αυτών και στους διαιτητές του Συνδέσμου μας , για αγώνες τοπικών και εθνικών πρωτ/των κατά τις αγωνιστικές περιόδους 2006-2007 , 2007-2008 , 2008-2009 , για τα οποία έχει υπογραφεί με την Ομοσπονδία Διαιτητών Βόλλεϊ Ελλάδος κατά το έτος 2009 , ένα μνημόνιο και το οποίο ουδέποτε τηρήθηκε , με συνέπεια ακόμη και σήμερα να οφείλονται συνολικά στο Σύνδεσμό μας περίπου 100.000 ευρώ.
Ενώ για τα επόμενα έτη υπήρξε συμφωνία μεταξύ ΕΟΠΕ και ΟΔΒΕ , οι αποζημιώσεις αναπτυξιακών πρωταθλημάτων και μετακινήσεις να καταβάλλονται από τις τοπικές Ενώσεις στο τέλος κάθε εβδομάδας κατ’ αρχήν και στη συνέχεια στο τέλος κάθε μήνα , ουδέποτε υπήρξαν συνεπείς ΕΟΠΕ και Ένωση Μακεδονίας , με συνέπεια η τελική εξόφληση κάθε προηγούμενης περιόδου να γίνεται κάθε φορά με χίλια παρακάλια και διαξιφισμούς κυριολεκτικά πριν την έναρξη της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Παρόλα αυτά βάζαμε πλάτη όλοι οι διαιτητές και αγωνιζόμασταν απλήρωτοι, για να βγει το πρωτάθλημα, να αγωνιστούν τα παιδιά και όλα αυτά για το <<ΚΑΛΟ>> του αθλήματος.
Ήδη σήμερα , μας οφείλονται εκτός του ανωτέρω αναφερόμενου ποσού , αποζημιώσεις διαιτησίας αναπτυξιακών πρωταθλημάτων παίδων , κορασίδων , νεανίδων , εφήβων , καθώς και μετακινήσεις από το Φεβρουάριο του 2013 για την αγωνιστική περίοδο 2012-2013 , ενώ για τα αναπτυξιακά πρωτ/τα περιόδου 2013-2014 που ξεκίνησαν αρχές Οκτωβρίου 2013 μέχρι και 10-11-2013 δεν μας έχει καταβληθεί ούτε σεντ και δεν υπάρχει καμία σχετική πρόβλεψη καταβολής.
Ήδη η ΕΟΠΕ έχει ενημερώσει τους Συνδέσμους ότι τα οφειλόμενα των περιόδων 2010-2013 θα τα πάρουν όταν θα πάρει και αυτή χρήματα από τη Γ.Γ.Α. , ενώ αρχικά είχε αναφερθεί ότι τουλάχιστον τα οδοιπορικά , που ήταν ελάχιστα για όλη την Ελλάδα , θα τα λάμβαναν οι Σύνδεσμοι μέχρι τις 20-10-2013.
Φυσικά για τα χρήματα των περιόδων 2006-2009 καμία κουβέντα , ενώ για τις περιόδους 2013-2014 και μετέπειτα ο κάθε Σύνδεσμος θα έπρεπε να έρθει σε συνεννόηση με την Ένωσή του , ώστε οι διαιτητές να λαμβάνουν απευθείας τις αποζημιώσεις και μετακινήσεις τους από τις κατά τόπους Ενώσεις ή τα σωματεία , διότι η ΕΟΠΕ αδυνατεί πλέον να κάνει οποιαδήποτε καταβολή στους διαιτητές.
Και ενώ υπάρχει αυτός ο εμπαιγμός όλα αυτά τα χρόνια μέχρι σήμερα , ήρθε η Ένωση Μακεδονίας και από θύτης να παρουσιασθεί ως θύμα.
Ενώ , λοιπόν , κατ’ εντολή της ΕΟΠΕ και πέφτοντας στην παγίδα οι Σύνδεσμοι,άρχισαν αυτοί δια των εκπροσώπων τους να συνδιαλέγονται απευθείας με τους εκπροσώπους των Ενώσεων τους , πως και πότε θα καταβάλλονται οι αποζημιώσεις και μετακινήσεις των διαιτητών τους , η Ένωση Μακεδονίας , χωρίς να προχωρήσει σε συνάντηση με το Σύνδεσμο Διαιτητών Μακεδονίας , συγκάλεσε Γενική Συνέλευση των σωματείων της , όπου αποδέχθηκε το Δ.Σ. της , απόφαση της Γ.Σ. της , με την οποία τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα από 23/24-11-2013 μέχρι λήξης θα διεξάγονται χωρίς επίσημους διαιτητές , διότι ούτε τα σωματεία έχουν χρήματα , αλλά ούτε και η Ένωση έχει χρήματα για να τα καταβάλλουν στους διαιτητές , εκτός αν οι διαιτητές δεχθούν να έχουν λαμβάνειν ( δηλ. ποτέ ) από την ΕΟΠΕ 3 ευρώ!!!! σε κάθε αγώνα χωρίς καταβολή οδοιπορικών!!!!

Σημειώνουμε ότι σε όλη την Ελλάδα έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ Ενώσεων και Συνδέσμων και οι διαιτητές αγωνίζονται κανονικά δηλ. όλες οι Ενώσεις έχουν χρήματα να δώσουν στους διαιτητές πλην της Ένωσης Μακεδονίας , η οποία δεν έχει.

Η Ένωση Μακεδονίας και το Διοικητικό της Συμβούλιο με την απόφασή της αυτή παραβιάζει κατάφωρα τον Αθλητικό Νόμο 2725/99 και το άρθρο 43 , όπου ρητά αναφέρεται ότι οι αγώνες στελεχώνονται από διαιτητές επίσημους που είναι μέλη του τοπικού Συνδέσμου ( σημειώνουμε ότι τα αναπτυξιακά πρωτ/τα , παίδων , κορασίδων , εφήβων , νεανίδων , είναι επίσημα πρωτ/τα , από τα οποία αναδεικνύονται πρωταθλήτριες ομάδες , οι αθλητές των οποίων λαμβάνουν μόρια για την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ) , ενώ παραβιάζει επίσης και τον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ , δηλ. αυτόν , που τα σωματεία που την αποτελούν ψήφισαν τον Ιούλιο του 2013 και συγκεκριμένα το άρθρο 17 παρ. 1 σε συνδυασμό με το άρθρο 30 , παρ. β) και γ).

Αλήθεια γνωρίζουν οι γονείς των αγωνιζομένων αθλητών και αθλητριών , ότι σε περίπτωση προσφυγής ενδιαφερομένου σωματείου αρμοδίως κατά την τελική φάση κάθε πρωταθλήματος , υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού της ομάδας από κάθε αγώνα ;

Το ΔΣ/ΕΣΠΕΜ δεν μπορεί να καλυφθεί πίσω από την ομόφωνη , όπως λέει , αυτή απόφαση της Γ.Σ. των σωματείων της, διότι αυτή η απόφαση είναι παράνομη , θα έπρεπε να το υποδείξει στα μέλη και ακόμη κι αν επέμεναν δεν θα έπρεπε να την εφαρμόσει.
Διότι το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο κάθε σωματείου , προβλεπόμενου στον Αστικό Κώδικα , υφίσταται για να τηρεί πρώτα το Νόμο , το Καταστατικό του και τους Κανονισμούς , εάν υπάρχουν. Σε διαφορετική περίπτωση και από τη στιγμή που βλάπτονται τρίτοι από την μη εφαρμογή του νόμου υπάρχουν και ποινικές ευθύνες των διοικούντων.
Η αλαζονία που επιδεικνύουν οι διοικούντες στην ΕΣΠΕΜ και η περιφρόνηση προς κάθε νόμο και Κανονισμό της Προϊσταμένης της Αρχής της ΕΟΠΕ , φαίνεται και από έγγραφο που απέστειλαν , όχι στο Σύνδεσμο , με το οποίο διαμορφώνουν δικό τους Κανονισμό και φυσικά δική τους Νομοθεσία!!!!

Για να μιλήσουμε όμως και λίγο πρακτικά , ας δούμε ποια μπορεί να είναι αυτή η εξωφρενική δαπάνη που μπορεί να επιβαρύνει τα σωματεία που έχουν και τα τέσσερα τμήματα παίδων , κορασίδων , νεανίδων και εφήβων αυτή την αγωνιστική περίοδο 2013-2014.
Στο πρωτ/μα παίδων αγωνίζονται 8 ομάδες και συνεπώς η κάθε ομάδα έχει 7 εντός έδρας αγώνες και καλείται να καταβάλει 7Χ20 ( 10Χ2 )=140 ευρώ.
Στο πρωτ/μα κορασίδων αγωνίζονται 7 ομάδες και συνεπώς η κάθε ομάδα έχει 6 εντός έδρας αγώνες και καλείται να καταβάλει 6Χ20 ( 10Χ2 )=120 ευρώ.
Στο πρωτ/μα νεανίδων αγωνίζονται 8 ομάδες και συνεπώς η κάθε ομάδα έχει 7 εντός έδρας αγώνες και καλείται να καταβάλλει 7Χ20 ( 10Χ2 )=140 ευρώ.
Στο πρωτ/μα εφήβων αγωνίζονται 4 ομάδες και συνεπώς η κάθε ομάδα έχει 3 εντός έδρας αγώνες και καλείται να καταβάλλει 3Χ20 ( 10Χ2 )=60 ευρώ.
Συνολικά λοιπόν , αυτή η ομάδα με τα τέσσερα τμήματα καλείται να καταβάλει για μία ολόκληρη περίοδο το << αστρονομικό >> ποσό των 460 ευρώ. Και επειδή , σίγουρα , κάποιοι μπορεί να μας χλευάσουν που θεωρούμε μικρό το ανωτέρω ποσό , θα σας κάνουμε και μία άλλη ανάλυση.
Αυτό το σωματείο που έχει τα ανωτέρω τέσσερα τμήματα , έχει ακαδημίες αποτελούμενες περίπου από 30 το λιγότερο αγόρια και 30 το λιγότερο κορίτσια από τα οποία λαμβάνει περίπου 20 ευρώ το μήνα δηλ. 60Χ20=1200 ευρώ περίπου το ΜΗΝΑ.
Λυπούμαστε πολύ που αδυνατούν να καταβάλλουν 460 ευρώ για όλη την αγωνιστική περίοδο για τη διαιτησία.
Τα μέλη του Συνδέσμου Μακεδονίας , επειδή θεωρούμε ότι η Ένωση και τα σωματεία της , κυριολεκτικά , μας εμπαίζουν , αποφασίσαμε εις ένδειξη διαμαρτυρίας να μην συμμετέχουμε σε κανένα τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης Μακεδονίας , αλλά και σε κανένα εθνικό πρωτάθλημα της ΕΟΠΕ μέχρι να αλλάξει απόφαση η Γ.Σ. της Ένωσης Μακεδονίας. Επίσης να ασκήσουμε κάθε νόμιμο ένδικο μέσο ενώπιον των Πολιτικών και Ποινικών Δικαστηρίων και να καταγγείλουμε αυτή την παράνομη συμπεριφορά της Ένωσης Μακεδονίας προς κάθε αρμόδιο Αθλητικό φορέα και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Καλούμε τις Εισαγγελικές Αρχές των Πρωτοδικείων Κιλκίς , Έδεσσας , Γιαννιτσών , Βεροίας , Κατερίνης , Φλώρινας , Καστοριάς , Κοζάνης και Γρεβενών να επέμβουν , ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα για τους παραπάνω αναφερόμενους λόγους και να διωχθούν οι υπεύθυνοι , ώστε να αποφευχθούν τραγικά γεγονότα , τα οποία θα πλήξουν τη δημόσια τάξη.
Κατανοούμε τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΕΟΠΕ,δεν κάνουμε αντιπολίτευση σε κανέναν,λέμε πάνω απ όλα πραγματικά γεγονότα.
Συνάδελφοι διαιτητές όλης της χώρας, σήμερα είμαστε εμείς ....εδώ παίζουν δίχως επίσημους διαιτητές, αύριο μήπως είστε εσείς;
Ευχόμαστε στο βόλλεϊ της περιφέρειας της Ένωσης Μακεδονίας
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ.
Κι όσο για μας , τους διαιτητές του Συνδέσμου Μακεδονίας
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΔΣ   ΣΥΔΠΕΜ